The Macallan Edition No3

Malt Whisky

The Macallan Edition No3

Edition No.3 är den tredje utgåvan i denna innovativa, årliga serie. Den fortsätter att visa på hur vi utforskar metoderna kring whiskyproduktion och på skickligheten hos vår Master Whisky Maker, Bob Dalgarno. För att göra Edition No.3 uppmanade vi en av världens mest respekterade aromexperter, Master Perfumer; Roja Dove, att ta oss på en sensorisk upptäcktsresa. Roja gav prov på sin anmärkningsvärda kunskap och erfarenhet för att beskriva särpräglade aromer, i synnerhet gällande ekfat, och Bob använde Rojas sätt att uttrycka dessa aromer för att välja vilka dominerande toner som fick ge grund till att slutligen forma Edition No. 3.

Tagna från en kombination av Europeiska och Amerikanska ekfat visar Edition No.3 upp en söt och fruktig karaktär. Detta balanserar upp den tyngre basen, vilken kommer från Tevasafat, vilken reflekterar Macallankaraktären med inslag av nyhuggen ek och citrus från Hudosafat, vaniljglass och söt, gröna äpplensmak från bourbonfat tillsammans med en torr, blommig vaniljton från Europeiska och Amerikanska återfyllda ekfat. Edition No.3 är en lockande whisky som testar gränserna och avspeglar de konstnärliga genierna i detta samarbete som förenat sig i skapandet av denna distinkta single malt.

Vill du veta mer om det här varumärket klicka då på länken till den globala hemsidan eller vill du veta var du kan handla produkten följ då länken till Systembolagets hemsida.

Relaterade Produkter